Beeldvorming

Voor de verkrijging van geometrieën van reeds bestaande objecten of structuren wordt gebruik gemaakt van een verzameling beeldvormingstechnieken. Hieronder valt de klinische beeldvorming als CT en MRI scan maar ook professionele optische 3D-scanapparatuur. De verkregen informatie kan in het 3D lab worden verwerkt tot bruikbare en reproduceerbare virtuele bestanden of producten.

Computer Aided Design

Engineers in het 3D lab maken gebruik van de verscheidene computer aided design (CAD) pakketten. Hiermee kan nagenoeg elk denkbare geometrie, of dit vrije- of parametrische vormen betreft, van een onderdeel of samenstelling worden gerealiseerd en voor productie worden voorbereid. Middels finite element analysis (FEA) software kunnen implantaten en protheses gedurende de ontwerpfase virtueel worden belast en geanalyseerd op sterkte en stijfheid.

Computer Aided Manufacturing

Het 3D lab kent zowel interne- als externe productiefaciliteiten waar 3D printing, metaal- en kunststof bewerking kan worden toegepast. Dit voor zowel onderzoeksdoeleinden als voorziening voor de patiëntenzorg. Afhankelijk van de gestelde eisen door gebruiker en wet kan een passende productiemethode worden gekozen en een opdracht hiertoe worden uitgezet.

3D Design